Стефани Джоан Анджелина Джерманота (на английски: Stefani Joanne Angelina Germanotta), известна със сценичното

...
Стефани Джоан Анджелина Джерманота (на английски: Stefani Joanne Angelina Germanotta), известна със сценичното
Коментари Харесай

Тя е бисексуална, ексцентрична, световен талант и милионер

Стефани Джоан Анджелина Джерманота (на английски: Stefani Joanne Angelina Germanotta), известна със театралното си име Лейди Гага, е американска певица и създател на песни, актриса, модел, продуцент, активист, филантроп, бизнесдама. Позната е с провокативните си песни и музикални видеа, отличителната си, ексцентрична визия, както и огромния брой музикални жанрове, които певицата може да извършва.

Започва кариерата си с участия в учебни пиеси и дребни концерти в клубове в Ню Йорк. Експериментирала е с съвсем всички жанрове музика, измежду които поп, рок, джаз, кънтри, хевиметъл. Участвала е в редица телевизионни излъчвания, сериали и филми. Продажбите на албумите ѝ са над 70 милиона в международен мащаб, а тези на синглите ѝ – повече от 300 милиона, което я прави един от най-продаваните музиканти на всички времена.

Сред достиженията ѝ са 11 награди " Грами “, 1 премия " Оскар “, 2 награди " Златен глобус “, няколко върха на Гинес, 3 Британски музикални награди, както и оценки от Залата на славата на създателите на песни, Гилдията на стилните дизайнери в САЩ и редица организации и комитети, оценяващи актьорско майсторство. Получава самопризнания от " Билборд “, " Форбс “, VH1, " Тайм “ и други. Занимава се и с благотворителна активност.

Родена е на 28 март 1986 г. в Ню Йорк, в американо-италианско семейство. Майка ѝ се споделя Синтия, а татко ѝ – Джо (той е интернет предприемач), също по този начин има и по-малка сестра – Натали. От дребна Стефани се увлича по музиката, театъра – свири на пиано от четиригодишна и учи музикално изкуство от първите си учебни години. Тогава взема решение да се занимава с музика и пеене.

Още като напълно дребна записва на детския си касетофон свои осъществявания на части на Майкъл Джексън и Синди Лоупър, или танцува в прегръдките на татко си под звуците на The Rolling Stones, Queen или The Beatles. 

" Винаги съм обичала да се развличам, бях шокираща и завладяна още от дребна, такава съм и в този момент. Просто шоуто е в кръвта ми “, признава по-късно Гага.

Завършва частното девическо католическо учебно заведение в Ню Йорк " Манастир на Светото сърце “, в което е учила и Парис Хилтън. Когато става на 19, Стефани прави договорка с татко си да напусне фамилното жилище и в случай че до една година не подпише звукозаписен контракт, да се върне в колежа. Тя се мести в Долен Истсайд, наема дребен апартамент и стартира работа на 3 места. 

Създава групата Stefani Germanotta Band и се пробва да пробие посредством осъществявания в разнообразни питейни заведения, само че скоро групата се разпада. Явява се и на доста изявленията, на които ѝ споделят, че има страховит глас, само че няма визия. Благодарение на обща позната се среща с първия си продуцент – Роб Фусари (след като Гага е към този момент суперзвезда, той я съди за авторските права на някои от песните). 

В началото той е скептично надъхан към нея, имайки поради метода, по който се облича. Тя споделя, че хората от нейния блок мислели, че имат продажница за съседка. С Фусари съвсем приключват първия ѝ албум, само че нещата не потръгват и единствено след три месеца Гага е уволнена и изпада в меланхолия. Видеото към `Marry the Night` е илюстрация към тъкмо този миг от живота ѝ.

След това подписва контракт като текстописец и композитор със Сони. Пише песни за Фърги, Бритни Спиърс, New Kids on the Block, Pussycat Dolls и други Тогава изпълнителят Acon чува няколко нейни демо записи на песните Money Honey, Beautiful dirty rich и споделя на шефа си, че му харесват. Благодарение на това Гага подписва контракт с Interscope Records на стойност 800 000 $, което е много огромна сума за млад реализатор, тъй като даже одобрени имена рядко получават над 500 000. 

Запознава се с продуцента RedOne, с който вършат някои от най-известните ѝ песни. Така след доста работа Лейди Гага пуска първия си сингъл, а именно Just Dance ( " Просто танцувай “). След това става интернационална поп сензация и една от най-успешните изпълнителки на всички времена.

За псевдонима си певицата споделя: " Всъщност не се нарекох сама Гага. Продуцентът ми ми сподели един път, че съм доста театрална, когато пея и съм на сцена. Каза ми, че съм доста " Ga Ga “, като песента на Queen. И че му подсещам на Фреди Меркюри “.

Лейди Гага е третият най-награждаван музикален реализатор в историята. Тя заема третото място с към 266 награди, сред които 11 награди Грами, 13 видео музикални награди, 10 европейски музикални награди, 9 международни музикални награди, 2 статуетки Златен глобус, 1 премия Оскар, 7 музикални награди Билборд и други Преди нея се нареждат Майкъл Джексън и Уитни Хюстън.

Лейди Гага е определена да бъде първият музикант, който да пее в космоса. Звездата си сътрудничи с НАСА и " Virgin Galactic “, които имат амбициозната цел да осъществят първия концерт отвън рамките на планетата Земя. За злощастие полетът, който би трябвало да стане факт през 2015 година, е анулиран след разбиването на галактическия транспортен съд по време на тестов полет. Отново в съдействие с НАСА, на формалното показване на четвъртия албум на звездата, " ARTPOP “, е показана и първата летяща рокля – планът `Volantis`. Материалното положение на Лейди Гага се прави оценка на над 275 млн. $.

Лейди Гага намерено признава, че е бисексуална.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР